bauč'k

Povezane besede:
popek
žmukelj
skupek nitk
dlake
operacija
pinceta
skalpel
nezavest
ploščice
zlom lobanjskega dna
bruhanje
zona
mrzel pot
tunel
svetloba

Žmukelj iz nitk, ki se nabere v popku pri osebkih, katerim je spričo pretiranega treniranja določenih mišic, trebušni "sixpack" prerasel v eno samo, ampak zato toliko močnejšo in bolj opazno "mišico", ki jo nekateri nevoščljivci imenujejo "(bojler)". Tudi -> (popufek).
Podoben je "(fuzelj|fuzeljnom)", ki se množično naberejo na volnenem zimskem plašču ali moškem reklcu točno tri minute pred tem, ko je treba nekam iti slovesno oblečen, ti pa pri roki nimaš ustreznega orodja, da bi jih odstranil, le da je ustrezno večji.
Bauč'k se običajno zažre globoko v popek, kamor se pritrdi z nekakšnimi nogicami, podobno kot to naredijo naglavne uši na lasišču, ali pa picajzli v osramju. Odstraniti ga je relativno težko, še posebej v primeru, ko imamo prste predebele, da bi lahko segli v popek in bauč'k zgrabili.
Pomoč pincete se običajno zdi primerna zgolj na prvi pogled, dokler poleg baučka ne primemo tudi kakšne v popku rastoče dlake in jo skupaj z baučkom izpulimo.
Ker je posledica puljenja dlake iz popka, poleg seveda obveznih solz, tudi čuden občutek slabosti, ločenosti popka od preostalega trupa in metuljčki v želodcu, se je pred operacijo pametno uležati ali vsaj usesti na primerno krepek fotelj, da lahko zadrži naše onesveščeno truplo in ublaži morebitne posledice trenutne izgube zavesti.
> Gl. največjo zbirko baučkov na svetu



Vir: Razvezani jezik - Društvo za domače raziskave

Komentiraj slovarski sestavek