generálna skúpščina

1. Osrednji organ, ki ima največjo odgovornost upravljanja skupnosti, organizacije, društva.

Angleško: General Assembly

Generalna skupščina IPRE pa je leta 1965 v Atenah sprejela Mednarodni kodeks etike mednarodnega združenja za odnose z javnostmi tako imenovani Atenski kodeks.
S svojim delovanjem se zavzema za uresničevanje otrokovih pravic, ki izhajajo iz Deklaracije Združenih narodov o otrokovih pravicah (sprejela in razglasila jo je Generalna skupščina ZN 20. novembra 1959), Konvencije ZN o otrokovih pravicah (sprejela jo je Generalna skupščina ZN z resolucijo št. 44/25 dne 20. november 1989), Evropske konvencije o uresničevanju otrokovih pravic (državni zbor jo je ratificiral 1.oktobra 1999) in drugih dokumentov, ki urejajo pravice otrok ter mladostnikov.

SBZ1 gbz

[sprejme] več...



2. Pomembno srečanje, na katerem vodilni predstavijo rezultate skupnosti, organizacije, društva.

Angleško: general assembly, general meeting

Vodstvo je najelo kriznega managerja, ki jim poskuša sanirati nepremičninska lastništva, neurejena pravna razmerja, predvsem pa pripravi petletni strateški poslovni načrt, ki ga bosta predsednik in generalna sekretarka predložila na redni generalni skupščini 18. aprila 2003.
Njun mandat se izteče 10. aprila 2003, ko bo redna generalna skupščina RKS, kjer se bodo volila vsa vodstvena mesta na nacionalnem društvu RKS ter glavni, izvršni in nadzorni odbor.

pbz0 SBZ0

[izredna, redna] več...

skupščina

Gigafida , KoRP



Vir: TERMIS: Terminološka podatkovna zbirka odnosov z javnostmi - Fakulteta za družbene vede

Komentiraj slovarski sestavek