stratéško uprávljanje♦♦

Upravljanje in vodenje organizacije, ki je usmerjeno k uresničevanju njenega poslanstva ob upoštevanju zunanjega in notranjega okolja ter z njimi povezanih sprememb. Temelji na stalnem preverjanju uresničevanja poslanstva organizacije, prepoznavanju pogojev njenega delovanja in opredeljevanju vseh ključnih elementov delovanja ter notranjih in zunanjih vplivov pri sprejemanju odločitev in rezultatov. Uprava v tem procesu sprejema odgovornost za učinkovitost, uspešnost in družbeno odgovornost poslovanja ter uveljavlja strategijo na vseh organizacijskih ravneh. V primerjavi z dolgoročnim načrtovanjem poudarja strateško upravljanje večjo dinamičnost razvoja strateških načrtov, vodenja in upravljanja procesov, njihovega uresničevanja in nadzora.

Angleško: strategic management

Strateško upravljanje odgovarja na tri osnovna vprašanja: Kam gremo? Kakšno je naše okolje? Kako bomo prišli tja, kamor smo namenjeni?
Za grajenje odnosov z novinarji in uredniki, ki nam bodo omogočali strateško upravljanje z našo medijsko podobo, je pomembno, da znamo medosebno komunicirati.

SBZ0 sbz2

[organizacije, odnosov z javnostmi] več...



SBZ0 in/ali sbz0

[odnosi z javnostmi] več...

upravljanje

Gigafida , KoRP



Vir: TERMIS: Terminološka podatkovna zbirka odnosov z javnostmi - Fakulteta za družbene vede

Komentiraj slovarski sestavek