braníti

Zagovarjati, preprečevati napad. Organizacije se morajo npr. braniti pred neželenimi prevzemi. V primeru prevzemov se lahko podjetje brani s posredovanjem natančnih dnevnih poročil s terena o poteku "bitke" za glasove delničarjev "za" in "proti" prevzemu, ocenami, kdo so zavezniki, kdo nasprotniki podjetja oz. uprave, identificiranjem ključnih delničarjev, izvedbo kvalitativne analize o ponudniku, vodenjem in usmerjanjem medijskega komuniciranja oziroma priskrbljenimi informacijami, ki se pošiljajo medijem, sodelovanjem pri oblikovanju vsebine informacij, ki bo prepričala investitorje in analitike ter pripravo in distribuiranjem informativnega gradiva.

Angleško: to defend

Večinoma je bila njihova kritika na naš račun upravičena, toda dokler se nismo privadili na razmere, smo bili kar malo izgubljeni in smo se lahko le branili pred napadi.
Odnosi z javnostmi pomagajo pri uvajanju novih izdelkov oziroma storitev, ustvarjajo zanimanje za vrsto izdelkov ali storitev, vplivajo na posebne ciljne skupine, branijo izdelke ali storitve, ki so v javnosti naleteli na težave in gradijo podobo oziroma ugled organizacije v očeh različnih javnosti (Kotler, 1998).

GBZ sbz4

[načelo] več...



GBZ pred sbz6

[prevzemom] več...

Gigafida , KoRP



Vir: TERMIS: Terminološka podatkovna zbirka odnosov z javnostmi - Fakulteta za družbene vede

Komentiraj slovarski sestavek