okóljski problém

Nerazrešeno vprašanje, okoliščine ali stanje okolja, ki ga je treba pojasniti, rešiti. Povezan je z viri onesnaževanja, okolju neprijaznimi, nevarnimi dejavnostmi, kmetijskimi zemljišči, onesnaževanjem voda, problemi pitne vode, komunalnimi odpadki, siromašenjem kmetijskih zemljišč, emisijami v okolju, svetlobnim onesnaževanjem, smogom, hrupom, onesnaževanjem zraka, uničevanjem in degradacijo biotopov.

Angleško: environmental issue, environmental problem

S konceptom okoljskega komuniciranja prestopamo iz tako imenovane faze okoljskega pristopa, ki temelji na odnosu med industrijo in lokalnim okoljem (na katerega industrija neposredno vpliva) do tako imenovanega okoljskega vpogleda, ki je usmerjen v reševanje globalnih okoljskih problemov ter v razvoj družbe in potrošništva.
S poznavanjem in sprejemanjem dejstva, da so percepcije okoljskih problemov in okoljskih tveganj družbeno in kulturno pogojene, je strokovnjakom za okoljske odnose z javnostmi olajšano razumevanje njihovega specialističnega dela v odnosih z javnostmi, od situacijske analize okoljskih javnosti naprej.

pbz0 SBZ0

[velik] več...



sbz0 SBZ2

[reševanje, percepcija] več...

SBZ0 in/ali sbz0

[tveganje, rešitev] več...

okoljska odgovornost
okoljski cilj
okoljski vpliv
okoljsko tveganje

Gigafida , KoRP



Vir: TERMIS: Terminološka podatkovna zbirka odnosov z javnostmi - Fakulteta za družbene vede

Komentiraj slovarski sestavek