tiskôvno predstávništvo

Asimetrični enosmerni razvojni model odnosov z javnostmi, ki pomeni dejavnost, katere edini namen je, da organizaciji pridobi ugodno publiciteto v množičnih medijih, pri čemer se ravna po načelu »ni slabe publicitete, vrag naj vzame javnost« in ne temelji na raziskovanju in strateškem načrtovanju. Osredotoča se zgolj na, pogosto manipulativno, izvajanje tehnik odnosov z javnostmi z namenom pridobivanja ugodne publicitete in spremembe vedenja javnosti, ne pa tudi organizacije. Odnose z javnostmi omejuje na tehnično, obrtniško vlogo in ne tudi upravljavsko. Agentura je običajna pri delu publicistov, ki promovirajo športnike, filmske zvezdnike, proizvode, politike ali menedžerje.
Daljša razlaga: več...



Angleško: press agentry

Model tiskovnega predstavništva se najpogosteje uporabljajo v svetu zabave, kjer se posamezniki promovirajo prek objav v medijih.
Pri modelu tiskovnega predstavništva predstavniki odnosov z javnostmi stremijo k temu, da se njihov naročnik čim večkrat pojavi v medijih, pri tem pa razlogi za pojavljanje niso vedno utemeljeni.

javnoinformacijski model
predstavništvo
tiskovna agencija

Gigafida , KoRP



Vir: TERMIS: Terminološka podatkovna zbirka odnosov z javnostmi - Fakulteta za družbene vede

Komentiraj slovarski sestavek